Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2011 21:21 - НЕПРЕД КЪМ МЪЖКАТА ЕМАНЦИПАЦИЯ
Автор: lorchyto Категория: Тя и той   
Прочетен: 905 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 25.02.2011 14:46


 НЕПРЕД КЪМ МЪЖКАТА ЕМАНЦИПАЦИЯ

Отдавна минаха времената, в които равините учеха, че ако случайно женска ръка докосне Тората - юдейската свещена книга, после трябва да бъде изгорена. В последното столетие силният пол премина през редица тежки препятствия покрай борбата за равенство и женски права.
Колкото и да е трудно родовата ни памет да го осъзне докрай:

ПАТРИАРХАТЪТ ПРИКЛЮЧИ


Доскоро дамите нямаха дори изобретателни права, а днес редица западни страни се управляват от нежния пол. Днес само в отделни резервати в Родопите например може да се видят съпруги, който пазят мълчание в присъствието на благоверният си, на улицата вървят след него, а освен това му готвят три пъти дневно. Извън тази идилия планетата се е преобърнала с токчетата нагоре. Отнето ни е веднъж завинаги древното право да бием жените, когато не слушат. Накрая прогресът ни поднесе и промени в семейните роли. Все по - малко от модерните жени умеят да готвят, което ни изправя отново пред началния въпрос за изхранването по нов начин. Затова е полезно мъжете да овладеят кулинарията.
Въпреки, че сме загубили гарантираното ни от хилядолетия гаспадство, ние, мъжете трябва да осмислим и какви добрини ни носи новото време.

ДА БЪДЕШ ЖЕНА Е МНОГО ПО СЛОЖНО

С ръка на сърцето трябва да признаем, че в пастмодерният свят да бъдеш жена е много сложно. Когато си мъж, например не се налага да ходиш с високи обувки, които правят краката ти на пастърма. Няма нужда да се падлагаш на многочасови мъчителни процедури по обезкосмяване, сравними по болка с древнокитайските изтезания. Както и преди, избягваме неудобството на месечният цикъл. Да не говорим за предменструалния синдром, когато целият свят е крив на жената.
Ние (мъжете) сме много по - прости същества, а с равенството между половете отпаднаха и много от старовремските ни задължения. Вече никой не смята за задължително мъжът да храни къщата. При много от познатите ми двойки дамите изкарват повече пари от половинките си.

ПРЕВЗЕХА И УЛИЧНОТО ДВИЖЕНИЕ

Напоследък жените превзеха и уличното движение. Пребройте автомобилите, шофирани от дами, и ще разберете колко безнадеждно е останала мъдростта на тираджиите: "Жена шофьор и негър скиор нема!". Наскоро ми се случи да попадна в разговор с три жени, които в продължение на два часа не спряха да говорят за колите си - паркиране, смяна на накладки, основни ремонти на двигатели, срещи с катаджии, дупките по пътищата и прочие.

КОЙ КОГО ПРЕЛЪСТЯВА

В крайна сметка еволюцията засегна и най - тънката част от междуполовите отношения - ухажването. Някога се смятяше, че мъжете държат стратегическата инициатива, а момата да доказва себе си с оцапан с кръв чаршаф на утрото след първата рачна нощ. На ергените в миналото се е налагало да преследват дамите на сърцето се по хора, седенки, събори и т.н. След като тези необходимости отпаднаха, сега често жените се изявяват като силната страна - флиртуват, преследват и в крайна сметка често прилъстяват избраната от тях мишена.
Още повече, ако нададете ухо, всеки женски разговор в един мег се обръща към темата, че мъже не са останали, тъй като всички или вече били женени, или били гейове, или били останали само мухльовци. Разбира се, това е вярно, особено що се отнася до Стария континент. Иначе в Китай мъжете са повече от жените.

НИЕ (мъжете) НИКОГА НА ПОРАСТВАМЕ

Технологичният свят по парадоксален начин удължава и нашето детство. Освободени от честта и задълженията да са глави на семействата, мъжете могат спокойно да се отдадат на любимите си игри. Съвременната мъдрост ни учи, че мъжете никога не порастват, единствено с годините играчките им стават по - скъпи. Улиците са пълни с 40 - годишни инфантили. Едни не спират да въртят на електронни и въобще всякакви игри. Други никога не са преставали да бъдат част от сплотена агитка и ни пропускат мач на любимият си отбор. Трети са се посветили на сюблимни занимания като лов и риболов.

В РОЛЯТА НА ЕМОЦИОНАЛЕН БАЛАНСЬОР

Да си мъж днес е наистина е шапка на тояга, но трябва да се овладяват нови тънкости. В работата ми например повечето колеги, както и голяма част от ръководството са дами. И ако доскоро йерархичният модел е бил от типа "петел в кокошарник", то днес мъжът в един доминиран от нежният пол колектив е нещо като емоционален балансьор. Трябва да е наясно с характерологичните особености на всяка една колежка, с враждуващите помежду си дамски групички. Поставен в подобно менгеме, всеки мъж знае, че ако обърне повече внимание на една колежка, ще предизвека цунами от ревност сред останалите. Затова трябва с японска точност да разпределя комплиментите, подкупващите погледи и милите жестове къв всяка една. Едно непремено движение и във вашия офис може да избухнат кървави междуособици.

Затова бъдете внимателни, радвайте се на придобивките на еманципацията и обяснете на дядо си, че жените вече не са това, което бяха!


by net-a



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. priqtel12 - Интересно ми беше
06.04.2011 10:58
да прочета.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lorchyto
Категория: Лични дневници
Прочетен: 418226
Постинги: 157
Коментари: 159
Гласове: 780
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930